ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗΣ

Στάδια τριχόπτωσης σύμφωνα με την τροποποιημένη κλίμακα Hamilton - Νοrwood.
Οι κλίμακες Norwood & Hamilton είναι η επιστημονική κατηγοριοποίηση που περιγράφει τα στάδια τριχόπτωσης με βάση τα οποία εφαρμόζεται η κατάλληλη αγωγή για την αντιμετώπιση και την αποκατάσταση της ήδη υπάρχουσας αραίωσης με φυσικά και υγιή μαλλιά.
Η σωστή αντιμετώπιση της τριχόπτωσης περιλαμβάνει συνδυασμό ιατρικών εφαρμογών κάτω από την διαρκή παρακολούθηση του ειδικού που θα τροποποιεί και θα εξατομικεύει την θεραπεία ανάλογα με το αποτέλεσμα.

Σε κάθε ενδιαφερόμενο εφαρμόζεται το πλήρες διαγνωστικό πρόγραμμα FU. ID «Προσωπικό Τριχοδιάγραμμα».

Ο ιατρός εκτιμά συνολικά τις ανάγκες ανάλογα με το τι χρειάζεται κάθε ενδιαφερόμενος και προτείνεται η συνολική αντιμετώπιση-θεραπεία .

PRP PLATELET RICH PLASMA

Θεραπεία μεταμόσχευσης αυτόλογων αυξητικών παραγόντων για την παύση της αλωπεκίας και την αναγέννηση των τριχών.

Η ιατρική μέθοδος PRPR ALOPECIA βασίζεται στην αξιοποίηση των αυξητικών παραγόντων των αιμοπεταλίων, τα οποία προέρχονται από το αίμα του ίδιου του ενδιαφερόμενου, με στόχο την αντιμετώπιση της αλωπεκίας. Η διαδικασία της εφαρμογής είναι απλή και ανώδυνη. Γίνεται αιμοληψία μικρής ποσότητας αίματος από τον ενδιαφερόμενο με βελόνη ελάχιστης διαμέτρου και δεν είναι επώδυνη.

Πραγματοποιείται φυγοκέντρηση σε συγκεκριμένες στροφές και για καθορισμένο χρόνο για να απομονωθεί το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα PRP.

Γίνεται έγχυση του PRP από ειδικό ιατρό στις περιοχές του τριχωτού όπου παρατηρείται αραίωση των μαλλιών με τη μέθοδο της ενέσιμης μεσοθεραπείας.

Η θεραπεία τριχόπτωσης PRP μπορεί να εφαρμοστεί σε άνδρες και γυναίκες.

ΔΡΑΣΗ PRP PLATELET RICH PLASMA

ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ

Τα αιμοπετάλια είναι ένα από τα τρία έμμορφα συστατικά του αίματος. Δεν έχουν πυρήνα, αλλά διαθέτουν κοκκία-αποθήκες που περιέχουν διάφορες ουσίες, ανάμεσα στις οποίες είναι και οι αυξητικοί παράγοντες που παίζουν καταλυτικό ρόλο στην λειτουργία και τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων του δέρματος και των τριχοθυλακίων. Όταν ενεργοποιηθούν, απελευθερώνουν τις ουσίες αυτές στο εξωτερικό περιβάλλον, μία διαδικασία η οποία είναι γνωστή ως αποκοκκίωση.

ΑΥΞΗΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ

Είναι πολυπεπτίδια -πρωτεϊνικά μόρια- τα οποία συνδέονται με ειδικούς υποδοχείς των κυττάρων και επηρεάζουν τον πολλαπλασιασμό, τη διαφοροποίησή τους (δηλαδή τη μετατροπή τους σε άλλο τύπο κυττάρου) και το μεταβολισμό τους. Οι αυξητικοί παράγοντες των αιμοπεταλίων είναι πολλοί και ποικίλοι και επηρεάζουν το σύνολο των λειτουργιών των κυττάρων του δέρματος.

Ο πρώτος αυξήτικός παραγοντας που επιδρά στα τριχοθυλάκια είναι ο PDGF (platelet derived growth factor):
Συντελεί στην ανάπτυξη των κυττάρων, στην επούλωση των αγγείων και την παραγωγή κολλαγόνου. Κλινική έρευνα παρουσιάζει ότι συμμετέχει στην επικοινωνία μεταξύ των τριχοθυλακίων και της επιδερμίδας, και στον μηχανισμό δημιουργίας του τριχοφόρου σωλήνα.
Source: Hair transplant forum international

Ο δεύτερος αυξήτικός παραγοντας που επιδρά στα τριχοθυλάκια είναι ο VΕGF (vascular endothelial growth factor):
Συντελεί στην ανάπτυξη και στην δημιουργία νέων ενδοθηλιακών κυττάρων. Κλινική έρευνα αναγνώρισε τον VEGF ως μεσολαβητή στην σε όλα τα στάδια ανάπτυξης των θυλάκων. Ως αποτέλεσμα οι αποδυναμωμένοι θύλακες ενδυναμώνονται αυξάνοντας το μέγεθός τους και το μέγεθος των τριχών.
Source: Hair transplant forum international

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

  • Ανδρογενετική αλωπεκία
  • Γυναικείου τύπου ανδρογενετική αλωπεκία
  • Ενίσχυση του αποτελέσματος της μεταμόσχευσης μαλλιών
  • Γυροειδή αλωπεκία
  • Τριχόπτωση διαφόρων αιτιολογιών
  • Πρόληψη της τριχόπτωσης

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

[LayerSliderWP] Slider not found


H On Line Diagnosis θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε
ποια ή ποιες είναι οι αιτίες του προβλήματός σας, ώστε
να επιλέξετε την κατάλληλη εξατομικευμένη θεραπεία
για εσάς.

ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΟ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ