801801 1100 -

Dr. ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΠΡΙΝΟΥ – Η ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ

Τα συναισθήματα , ευχάριστα ή δυσάρεστα , με το χρόνο «γράφουν» στο δέρμα μας .

Η Δρ.  Άλκηστις Πρίνου μας εξηγεί πώς με τη βοήθεια της σύγχρονης ιατρικής μπορούμε να διορθώσουμε τις φθορές της επιδερμίδας διατηρώντας αλώβητη την εκφραστικότητά μας .

 • Πως τα συναισθήματα  κατά την διάρκεια της ζωής μας αποτυπώνονται στο δέρμα μας ?

Μέσω των εκφράσεων του προσώπου ,τα συναισθήματα και οι  εκφράσεις μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένες. Υπάρχουν έξι παγκοσμίως αναγνωρισμένα συναισθήματα που φαίνονται μέσα από τις εκφράσεις του προσώπου: ο φόβος, ο θυμός, η έκπληξη, η αηδία, η ευτυχία και η θλίψη. Η έκφραση του προσώπου είναι μια μορφή μη λεκτικής επικοινωνίας. Μια έκφραση του προσώπου είναι μια ορατή βεβαίωση για την κατάσταση του νου και ως εκ τούτου δίνει την ιδέα σχετικά με την πρόθεση, την προσωπικότητα και ενίοτε την ψυχοπαθολογία του προσώπου.

 • Άρα οι εκφράσεις του προσώπου μας θα μπορούσαμε να πούμε ότι «χαρτογραφούν» στο δέρμα μας το ψυχολογικό μας προφίλ ?

Φυσικά, αν παρατηρήσουμε ένα πρόσωπο μιας ωριμότερης ηλικίας μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε τον χαρακτήρα ενός ανθρώπου . Σε γενικές γραμμές, οι περισσότεροι ευτυχισμένοι άνθρωποι φαίνονται και  αισθάνονται νεότεροι από εκείνους που έχουν συχνότερα συναισθήματα θυμού ή λύπης . Ωστόσο, κανείς δεν ζει μόνο σε μια συναισθηματική κατάσταση και ευτυχώς πολλοί από εμάς είναι σε θέση να εξισορροπήσουμε μια ποικιλία συναισθημάτων.

 • Τα συναισθήματα παρακινούν τις εκφράσεις μας …ωστόσο θα μπορούσαμε να επηρεάσουμε την συναισθηματική μας κατάσταση παράγοντας όμορφες εκφράσεις? 

 Είναι πράγματι πολύ διασκεδαστικό να παίζουμε με τις εκφράσεις του προσώπου μας. Μπορούμε μέσα από αυτήν την διαδικασία να ανακαλύψουμε πλευρές του εαυτού μας που μας αρέσουν ή που δεν μας αρέσουν. Κάνοντας μια έκφραση μπορεί μερικές φορές να δημιουργηθεί ένα συναίσθημα τόσο πραγματικό όσο αν είχαμε το συναίσθημα πριν από την πραγματοποίηση της έκφρασης. Δοκιμάστε να χαμογελάσετε, θα αισθανθείτε λίγο πιο ευτυχισμένοι.

 • Τι γίνεται όμως όταν οι εκφράσεις “ζωγραφίζονται” στο πρόσωπό μας ? 

Με κάθε γέλιο, κάθε θυμό και συνοφρύωμα, οι μύες του προσώπου μας υποβάλλονται σε μια σειρά από κινήσεις που προκαλούν το δέρμα μας να τσαλακώνεται με το χρόνο. Αυτές οι ρυτίδες τεκμηριώνουν τα συναισθήματα που έχουμε βιώσει.  Το δέρμα  σταδιακά με την πάροδο του χρόνου παρουσιάζει μια μειωμένη ικανότητα να ανταποκριθεί ικανοποιητικά στις μεταβολές που του συμβαίνουν. Αυτό είναι ένα φαινόμενο που το ονομάζουμε γήρανση και καθορίζεται γονιδιακά ενώ ταυτόχρονα επηρεάζεται σημαντικά και από τον τρόπο ζωής και τις εξωτερικές επιθέσεις. Έτσι πλέον αρχίζει να χάνει την αρχική του δομή ,την ελαστικότητά  και την πυκνότητά του.

 • Τι μπορεί να κάνει μια γυναίκα προκειμένου ο χρόνος να σεβαστεί το δέρμα της?

 Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλά που μπορεί να κάνει γι ‘αυτό, και τα καλύτερα νέα είναι ότι με την σύγχρονη ιατρική προσέγγιση διαχειριζόμαστε την φθορά διατηρώντας τις εκφράσεις που μας κάνουν ευτυχώς να ξεχωρίζουμε από τις “μηχανές” . Όσοι ασχολούνται με την ιατρική αισθητική θα σας πουν ότι το μεγαλύτερο στοίχημα στην επιτυχημένη ανανέωση – διόρθωση του προσώπου είναι ο σεβασμός στην εκφραστικότητα .

 • Ποια είναι τα βήματα που ακολουθείτε όταν μια γυναίκα επισκεφτεί τον χώρο σας?

  ΔΙΑΓΝΩΣΗ & ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ 

 • Η ηλικία, η ανατομική ανάλυση, το ιστορικό μεταβολών του βάρους καθώς και οι οδοντογναθικές αλλαγές είναι αυτές που πρέπει να συνυπολογίζονται ώστε να επιλέξουμε την σωστή αναίμακτη μέθοδο και να διορθώσουμε  το πρόσωπο σε σχήμα και όγκο  για να έχουμε ένα ρεαλιστικό αποτέλεσμα διατηρώντας πάντα τις εκφράσεις του.
 • Ο καθορισμός της γήρανσης  της επιδερμίδας και η κλινική εικόνα του δέρματος  όπως για παράδειγμα οι μελαχρωματικές βλάβες, η  λιπαρότητα, οι ρυτίδες και τα σημάδια στο πρόσωπο μας βοηθούν να λειτουργήσουμε δυναμικά με νέες τεχνολογίες  και Iατρικές υπηρεσίας  αισθητικής και κοσμετολογίας ώστε να επαναφέρουμε την όψη του δέρματος στην νεανική του ηλικία .
 • Η προσωπική προσέγγιση με τον άνθρωπο θα μας δώσει την “συνταγή”  να αναδείξουμε την θετική έκφραση ενός προσώπου και να διατηρήσουμε την προσωπικότητα του .

 

 • Ποια είναι τα πιο σημαντικά όπλα της επιστήμης που μπορούν αναίμακτα να επαναφέρουν αποτελεσματικά το σχήμα , τον όγκο και την λάμψη του προσώπου?

FILLER ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟΥ ΟΞΕΩΣ

Πλέον έχουμε πολύ δυνατά όπλα χωρίς ρίσκο ,χωρίς πόνο και χωρίς χρόνο αποθεραπείας. Μπορούμε μέσα σε ελάχιστες συνεδρίες ακόμα και σε μία να διορθώσουμε σημαντικά προβλήματα του προσώπου . Τα FILLERS υαλουρονικού οξέως σε υψηλά μοριακά βάρη μας δίνουν την δυνατότητα να χτίσουμε  και να διορθώσουμε τις απώλειες του δέρματος με φυσικό τρόπο, χωρίς  ρίσκο και με σεβασμό πάντα στην εκφραστικότητα.

FILLER AUTOSOMA – Αισθητική παρέμβαση χωρίς την χρήση ξένων υλικών

Η επιστήμη έχει κάνει άλματα την τελευταία 20ετία στον τομέα της αντιγήρανσης .

Η αυτοσωμική θεραπεία FILLER AUTOSOMA  χρησιμοποιώντας την τεχνική της μεταμόσχευσης αυξητικών παραγόντων από το ίδιο μας το αίμα, πάει ένα βήμα παρακάτω και αποκαθιστά τις βαθιές ρυτίδες και την έλλειψη όγκου στο πρόσωπο μετατρέποντας το Plasma σε υλικό πλήρωσης (Gel ) ισοδύναμο με ξένα υλικά μεγάλου μοριακού βάρους.  Η μέθοδος αυτοσωμικής πλήρωσης όχι μόνο εξασφαλίζει το αποτέλεσμα αλλά εγγυάται μεγάλη διάρκεια ( περίπου 2 έτη ) και ταυτόχρονα δημιουργεί στο σημείο των πτυχώσεων νέο ιστό θεραπεύοντας έτσι μεγάλο ποσοστό του ελλείμματος.

 ΤΕΧΝΙΚΗ 3D THREADS LIFT

Η πιο σύγχρονη   ασφαλής   ιατρική αντιμετώπιση της επιδερμικής χαλάρωσης είναι η τεχνική THREADS LIFT . Η μέθοδος αυτή βασίζεται στην υποδερμική ανόρθωση και συγκράτηση των δερματικών ιστών με THREADS τα οποία είναι βιο-απορροφήσιμα μικρο-αγκαθωτά χειρουργικά νήματα κατασκευασμένα από την ουσία polydioxanone (πολυδιοξανόνη) που είναι παγκοσμίως εγκεκριμένο συστατικό για την δημιουργία χειρουργικών απορροφήσιμων ραμμάτων. Συνεπώς εξασφαλίζουν βιοσυμβατότητα και 100% ασφάλεια . Η τεχνική αυτή είναι μια μη επεμβατική, αμιγώς ιατρική τεχνική εντελώς ανώδυνη που δίνει ένα αποτέλεσμα lift σε όποιο σημείο του σώματος ή του προσώπου παρουσιάζει ήπια ή πολύ έντονα σημάδια χαλάρωσης.

 

 • Ποιες είναι οι θεραπείες που βοηθούν στην ανανέωση της εξωτερικής όψης της επιδερμίδας?

Υπάρχει μια μεγάλη γκάμα από ιατρικά peels νέας γενιάς που στοχεύουν στην ολική ανανέωση της επιδερμίδας και διορθώνουν βλάβες όπως είναι η φωτογήρανση, οι δυσχρωμίες, η τραχύτητα του δέρματος, καθώς και λεπτές ρυτίδες που παρουσιάζουν κυρίως τα λεπτά και αφυδατωμένα δέρματα . Ωστόσο πλέον έχουμε την δυνατότητα με την σύγχρονη τεχνολογία να εφαρμόσουμε νέας γενιάς fraxel  laser  που πολύ γρήγορα θα ανανεώσουν την χαλασμένη επιδερμίδα, ενώ ταυτόχρονα θα δράσουν πιο βαθειά ενεργοποιώντας όλο τον μηχανισμό της αναπαραγωγικής διαδικασίας του δέρματος.

 

© DELUXE Magazine interview -OCTOBER-NOVEMBER 2016 – Απο την ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΤΣΙΤΟΥΡΑ.

Comments are closed.

Menu
MENU